Home / Blog / Toekomst?

 

rook-reclames-12Laten we een simpele vergelijking maken op zoek naar een antwoord op deze vraag. In de USA is het ten strengste verboden om drugs te gebruiken. Wordt men drie keer met vijf gram hasj opgepakt dan gaat men heel lang achter de tralies. Gelukkig is dit in Nederland ondenkbaar. Nog steeds, toch?
In datzelfde preutse Amerika, waar men wel aan de lopende band porno produceert, maar kijken er naar strafbaar is heeft men inmiddels 10.000.000, ja hoor 10 miljoen, burgers die legaal marihuana mogen kopen en roken. Legaal? Ja, want zij hebben een doktersverklaring waarmee ze legaal aan de drugs mogen. Let wel dat is meer dan 3 procent van de bevolking. Dus, niet alleen in het als links beschouwde Californië mogen mensen legaal blowen. Op heel wat plekken buiten Californië gebeurt dat ook.

Nederlands beleid

In Nederland kunnen we hasj in ieder dorp krijgen. Kopen wel, maar het mag niet geproduceerd of ingeslagen worden. Hoe kan een coffeeshop nou wel verkopen, maar niet inkopen? Althans legaal?
Feit is dat ook de beleidsmakers beginnen in te zien dat dit hypocriet is en de eerste steden die zelf een wietplantage willen beginnen hebben zich al gemeld. Dus, heel in het kort, het toekomstige Nederlandse rookbeleid:
1. in de komende jaren zullen steeds meer steden een eigen wietplantage gaan starten
2. men mag in geen enkele publieke ruimte roken
3. de overheid subsidieerd anti-rook campagnes
4. roken wordt extra belast om de schatkist te spekken.
De-toekomst-van-roken1Wie dit allemaal kan rijmen mag het zeggen!