Home / Blog / Rokersclub aantocht

 

Vroeger, zeker in Britse landen, gingen mensen die iets gemeen hadden, samenzitten om een club te starten. Zo kennen we de befaamde Lordclubs die we wel eens in films zien, waar absolute rust heerst en alleen mannen, en dan ook nog alleen van stand, mogen komen. Zo hebben vakbonden in Brittanniƫ en Ierland hun eigen werkersclubs, waar ze de leden op feesten trakteren. Want het alcoholbeleid in de landen is vrij rigide. Dus, om beleid te ontduiken of om samen te zijn als groep werden clubs gestart.
Gezien het beleid waarmee rokers worden geconfronteerd is het natuurlijk de vraag wanneer de eerste Nederlandse rokersclub, de ENRC, van start gaat. En waar overal afdelingen worden opgericht.

If you cannot beat them, join them

imagesAls men ze niet kan verslaan, neem dan deel. Deze Engelse kreet geldt ook voor de rokers. Zij gaan de strijd tegen de niet rokers onderdrukking aan. Niet door overal te roken waar het niet mag, maar door de methodes van de vijand over te nemen. De ENRC staat er aan te komen. Vraag is in welke gemeente.