Home / Blog / Roken avontuur

 

3370878In de vorige eeuw werd roken verbonden met avontuurlijk zijn. Zo kende een bepaalde reclame de man op het paard die door het ruige landschap zwierf en geliefd was, met name bij de dames. Roken was een avontuur, het maakte jouw spannend voor het ander geslacht, het was stoer. Met die boodschap werden we overspoeld. Een boodschap met name gericht op de jonge volwassen mannelijke klant.
De vraag is of het roken aan zet tot avonturenspelletjes? Of beter of het meer aanzet dan het niet roken? Want jongeren zoeken het avontuur, zoeken de avonturenspelletjes en de uitdaging. Dat is op zichzelf gezond, want door dit te doen ontdekt men zichzelf, nieuwe zaken en wat men wel en niet durft. Dan wel aan kan. Zolang het niet te ver gaat, kwetsend wordt of mensen er door in de knel komen is dat geen punt.

Stoere uitstraling

Vincent-VegaToch heeft, bij nader inzien, roken iets stoers. De rook uit je neusgaten blazen, kringetjes maken, het zijn toch feiten waarmee je op jezelf opmerkzaam wilt maken. Kijk eens naar mij. Dat roept het op.
Roken kan lekker zijn. Bij, een biertje. Eigenlijk geldt ook hier dat dat best wel stoer is. Niet jezelf van de kaart zuipen, maar om zo heerlijk aan de bar te zitten met een biertje in de ene en een peuk, zelfgedraaid uiteraard, in de andere hand. Het vergroot je zelfvertrouwen zonder enige twijfel.