Niet meer roken, niet meer drinken, geen koffie en wat dan?

Laten we er van uitgaan dat het waar is dat roken slecht is voor de gezondheid. Dat het goed is om jongeren te helpen niet met roken te beginnen, zeker niet voor hun 17e. Laten we er ook van uit gaan dat rokers, zeker de zware rokers eerder ziek zullen worden. Laten we ook nog aannemen dat rokers niet altijd rekening willen houden met anderen, met name met niet rokers. Als we deze uitgangspunten op een rij zetten, dan kunnen we een paar conclusies trekken.

632008182909_meerokenOm te beginnen is de tijd dat roken, met name voor jongens stoer was en via veel reclame werd gepropageerd voorbij. Daarnaast valt op dat meer jonge meiden dan jongens roken.
Opmerking twee is dat mensen die roken vaak gezelliger zijn. Bij bijeenkomsten, cursussen, trainingen of wat dan ook moet men al enige jaren zorgen voor een rookvrije ruimte. Ook al in de tijd dat roken nog niet overal zowat onmogelijk werd gemaakt. Wat valt op? In de rookvrije ruimte is het leeg of er zitten een paar mensen, die lekker rustig een boek lezen of zo. In de rookruimte is het rumoerig, er is veel kabaal, gelach en een opperbeste stemming. Al snel valt nog iets anders op, namelijk dat de niet rokers zich onder de rokers hebben gemengd. Want “het is hier een stuk gezelliger”. Sommige fanatieke niet rokers gaan heel ver in hun eisen, want zij willen dat de rokers ook naar de niet rokers ruimte komen waardoor het daar ook gezelliger wordt. Dat feest gaat uiteraard niet door.
Nummer drie is dat rokers mensen zijn die vaker lachen, minder stress hebben en, niet bepaald onbelangrijk, minder chagrijnig zijn.
Vier is minder prettig, maar wel een feit, namelijk dat rokers kans lopen om eerder te sterven en derhalve dan ook minder zorgkosten voor de oude dag veroorzaken.

Geheelonthouders

Nadat men met het verbieden van het roken is begonnen staat nu stap twee voor de deur. Men mag ook geen alcohol meer gebruiken. Want ook dat is schadelijk voor ons lichaam. Plus het veroorzaakt ziektes en menselijk leed. Twee plus twee was altijd al vier en zal dat ook blijven. Met andere woorden, wanneer verbiedt men ons om te lachen of te sexen? Waar gaan we naar toe? Een wereld van hypocrieten, van geheelonthouders die elk moment kunnen ontploffen omdat ze niets mogen? Er zijn religies die dit prediken. Kijk welke uitwerking het op de gelovigen en hun kinderen heeft!